Start en doorstroming OW Cup

Binnen de OW Cup bestaat de mogelijkheid om met 13 jaar te starten in de ONK SuperCup 300.
In deze klasse wordt met volledig standaardmotoren gereden met als gevolg een vriendelijk prijskaartje. Verdere pluspunten zijn dat de kwalificaties en races in Nederland op het TT circuit Assen op één dag, de zaterdag, verreden worden. Reis- en verblijfskosten blijven hierdoor beperkt en overzichtelijk evenals het aantal verzuimdagen op school.

OW Cupklassen

Vanaf 15 jaar kun je bij de OW Cup in 2 klassen 600cc en vanaf 17 jaar in 3 klassen 1000cc rijden. Deze klassen rijden dan naast races op het TT circuit Assen ook races in Duitsland en Frankrijk. De onderlinge 600cc en 1000cc klassen worden via klasse-limiettijden gescheiden waardoor een ieder op haar of zijn eigen niveau rijdt wat zeker positief is voor de ontwikkeling van de rijder en het hebben van plezier.


Ontwikkeling en doorstroming

De OW Cup biedt de mogelijkheden voor een start en ontwikkeling van een racecarrière voor rijders in de 300cc met een doorstroming naar de zwaardere klassen 600cc en 1000cc. Vanuit de OW Cup kunnen rijders vervolgens verder uitvliegen naar internationale competities.

Klik op deze link voor het interview opgenomen tijdens de OW Cup Kick Off Party 2019:
Interview Kick Off 2019