Info

De Open Wegrace Competitie is bedoeld voor zowel breedtesporters als topsporters. Hieronder behoren alle motorrijders die, zonder al teveel kosten, willen deelnemen aan een wedstrijdserie. Toch moet rekening gehouden worden met het feit dat motorracen op elk niveau beslist niet zonder kosten gedaan kan worden.

Plezier en competitie

Het accent in OW Cup competitie ligt op gezelligheid, op het hebben van plezier, op een sportieve competitie op het circuit en een verbroedering in het paddock. Dit alles wordt professioneel door de OW Cup organisatie georganiseerd. Tijdwaarneming, technische controle, medische aspecten, race-control, baancommissarissen het is allemaal aanwezig bij de OW Cupraces.

OW Cupklassen 2020

De klassen waar in 2020 gestart kan worden zijn:

  • ONK NoviceCup 600 / 1000
  • ONK ProCup 600
  • ONK SuperCup 600
  • ONK SportCup 1000
  • ONK ProCup 1000
  • ONK SuperCup 1000

informatie open wegrace cup

OW Cuplicentie

Alle aspirant-deelnemers, die nog niet in het bezit zijn van een OW Cuplicentie maar wel van start willen in OW Cupraces en die nog niet eerder in bezit zijn geweest van een wegracelicentie, dienen een eendaagse CRT-licentiecursus te volgen.
De licentiecursus wordt op vrijdag 3 april 2020 op het TT circuit Assen georganiseerd.

Mocht je nog geen licentiecursus hebben gedaan dan kun je al wel vast een OW Cuplicentie 2020 bij ons aanvragen en een rijnummer kiezen. Natuurlijk wordt de licentie pas uitgereikt als de licentiecursus met goed gevolg is afgesloten.

OW Cupraces

De meeste OW Cupraces welke in Nederland worden verreden worden op één dag gehouden met in de morgen de kwalificatietrainingen en in de middag de races. De OW Cupraces in Nederland worden gehouden op het TT circuit Assen.
Er worden ook OW Cupraces georganiseerd op de Duitse circuits Motopark Oschersleben en Schleizer Dreieck, dit zijn meerdaagse events.

Geluidlimiet

De motoren van alle deelnemers dienen in een perfect technische staat te verkeren en voldoen aan de door het circuit gestelde geluidlimiet. De deelnemer is hiervoor zelf verantwoordelijk. OW Cupraces worden georganiseerd op type 3 geluidsdagen waar een dynamische geluidlimiet geldt van maximaal 101 dBa.
Op type 3 dagen wordt iedere ronde het geluid van elke motor individueel gemeten. Ga serieus met de geluidlimiet van 101 dBa om, het TT circuit Assen hanteert deze limiet strikt.
Op type 3 en type 2 dagen wordt voor iedere OW Cuprace het geluid statisch gemeten, de statische geluidnorm bedraagt 102,9 dB.