OW Cupraces Dijon 2019

De dubbele OW Cupraces op het Franse circuit Dijon et Prenois op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli leverde weer verrassende momenten op zowel in het paddock als op de baan.
Vrijdag was het stabiel onwijs heet met in de avond veel weerlicht maar weinig onweer.
Zaterdag kregen wij met een weersomslag te maken variërend van bewolking, motregen, lichte regen, regen en onwijs veel regen en lagere temperaturen.
Bandenkeuzes, en het rijden op banden welke niet optimaal bij de aktuele weersomstandigheden pasten, bepaalden mede de resultaten.
De OW Cup kreeg tijdens de races net niet te maken met onwijs veel regen, de hemelsluizen gingen vlak na onze laatste huldiging op zaterdag om 16.10 uur open.

Wij kregen ook te maken met verrassende aspecten op het paddock o.a. met de hoogte van de borg voor een pitbox tot het verbod op zwembadjes aan toe. Gaten in het nieuwe asfalt op het paddock werden beslist niet op prijs gesteld.

Ontwikkeling en doorstroming
Een goede ontwikkeling voor de motorsport is dat in de OW Cup meer en meer jonge rijders via de 300cc doorstromen naar de 600cc. Andere jonge rijders gaan van start in de ONK ProCup 600 en stromen vervolgens op basis van hun rondetijden door naar de ONK SuperCup 600. Meerdere jongere rijders lieten op Dijon zien dat zij forse stappen in hun ontwikkeling hebben gezet.


Snelle dames in een sterke competitie
Het aantal deelnemende dames aan de CRExperience combitrainingen en CRT-dagen neemt toe. Hiernaast nemen meer en meer dames deel aan OW Cupraces en ook dit is een goede ontwikkeling binnen de motorsport. Dat deze dames niet alleen maar het startveld meedogenloos voor zich uitjagen blijkt wel uit de resultaten. Meerdere dames zijn in staat om bij de eerste 10 en zelfs podium te rijden in de snelste OW Cupklassen ONK SuperCup 600 en ONK SuperCup 1000.

Klassement - resultaten

Tessa heeft de klassementen weer bijgewerkt, klik op deze link voor de aktuele standen in de
OW Cupcompetitie 2019: OW Cupklassement

Klik voor alle uitslagen van de OW Cupraces in Dijon op deze link:
Uitslagen OW Cup Dijon 2019

Sfeerfoto’s

De sfeerfoto’s van Dijon zijn in de Fotogallery op de OW Cupsite geplaatst, klik hiervoor op deze link:
Fotoalbum Dijon et Prenois 2019